Nyheder

Drogie miłośniczki drutów i szydełka  

We a happy to present a new yarn, and hope you will give "Tiliaa warm reception. Tilia is a gorgeous mix of glossy mulberry silk surrounded by a cloud of the lightest kid mohair. On the technical side Tilia is a fine, worsted spun and brushed yarn. You can of course knit Tilia on its own, but we recommend knitting it held together with one of our other yarns. New Zealand lammeuld and Indiecita are wonderful held together with Tilia.

Serdecznie pozdrawiam,
Nanna Gudmand-Høyer
Filcolana

Nyheder

Blødt mix af alpaka, silke og mohair
Carrie Rasmussen // Divine knitwear

Diva oser af ekstravagance og er inspireret af Marilyn Monroe i den ikoniske film ”Some Like it Hot”. Det er en vidunderligt blød og luksuriøs eksplosion af silke, mohair og alpaka. Blusen har et lige snit, dybe ærmegab og vide ærmer, og den falder tungt og smukt.

Chunky mønstermix
Ditte Lerche

Designeren har hentet inspiration fra Nina Simones version af ”Feeling Good” til denne harmoniske og yderst komfortable sweater i strukturstrik.

snoninger i organiseret kaos
Katja Dyrberg // Popknit

Lad dig fare vild i de mange irregulære snoninger, der udgør mønsteret på denne chunky sweater. Designeren har hentet inspiration fra jazzmusikkens sommetider irregulære, men stadig harmoniske klang.

Nederdel med swing
Sidsel Sangild

”The First Lady of Song”, Ella Fitzgerald, var den største amerikanske jazzsangerinde nogensinde. Hun kom fra usle kår, men hendes talent gav hende en lang og glorværdig karriere. Musik og dans hænger uløseligt sammen, og denne nederdel har masser af dansevidde.

Snoninger med hulmønster
Sanne Bjerregaard

At gå på bare fødder igennem byen en tidlig morgen, mens solen står op, fuglene vågner og synger deres morgensang i byens parker. Den stemning rammer Monica Zetterlund så smukt når hun synger ”Sakta Vi Gå Genom Stan”, en vidunderlig fin jazz melodi om Stockholm en tidlig sommermorgen.

Med kalvekrøs og pufærmer
June Thomsen // Yarnloversnet

London blusen er opkaldt efter den berømte jazzsangerinde Julie London, hvis karriere strakte sig over fire årtier, og hvis karakteristiske stemme har vakt sange som “Cry Me a River” og “Fly Me to the Moon” til live.

Blød og afslappet
Nanna Gudmand-Høyer

Audrey er egentligt designet til at have på ud over tights på vej til og fra pilates eller yoga, men er mindst lige så anvendelig til en cafétur, - eller til at putte sig i, når man sætter sig i hjørnet af sofaen efter en lang dag.

Smukt kurvemønster
Rachel Søgaard

Basket Weave blev lanceret første gang i 2011, dengang strikket i Naturgarn. Sidenhen er dette garn udgået, men for at denne skønne og klassiske herresweater ikke skal gå helt i glemmebogen, har vi omregnet den til vores Peruvian og Vilja og tilføjet et par ekstra størrelser.

Klassisk med et pift
Sanne Fjalland

Gardenia er en klassisk bluse med en iøjnefaldende hæklet dekoration, inspireret af Billie Holidays ikoniske hvide Gardenia-blomst, som hun ofte havde fæstnet i håret.

Udfordrende grafisk strik
Katja Dyrberg // Popknit

Kontraster, mønstre og vaner der brydes som nat og dag - sådan er jazzmusik for designeren - nogle gange let og tilgængelig, andre gange mørk og fremmed.

bløde og vamsede snoninger
Sanne Fjalland

Avantgarde er en blød oversize sweater med fine snoninger og ribmønster.

Til pilates eller en aften i byen
Nanna Gudmand-Høyer

Sokkerne her er tænkt til at holde fødderne så varme som muligt, også når man stadig har brug for at stå fast. Om man så træner pilates, yoga eller lader sig forføre af jazzmusikkens rytmer i en storslået omgang jazzballet.

Pyntede juletræer
Hanne Rimmen

"Jingle Bells" er en af de mest kendte amerikanske julesange. Skrevet af organist James Lord Pierpont helt tilbage i 1857 og oprindelig sunget af børnekor rundt om i kirkerne.
På dansk kom den kendte julesang til at hedde Bjældeklang, da den blev oversat at Otto Leisner i 1947.

Delikat julesweater
Hanne Rimmen

Er den smukke og feminine julesweater til kvinder, der drømmer om lidt ekstra.

Hyggelig julesweater
Hanne Rimmen

Denne skønne julesweater med gran og sne er inspireret af teksten i sangen ”Let It Snow”.
Sangen handler om at få det absolut bedste ud af en smuk snevejrsdag, nyde julestemningen og være sammen med dem man elsker.

Bløde striber i struktur
Else Schjellerup

Ginne er inspireret af den bløde Jazz-pop. En ny jazzsanger er dukket op på den danske musikscene, Ginne Marker. Hun sender de blødeste, jazzede lydbølger ud, ligesom disse strukturstriber, der bølger hen over den bløde strikflade.

Feminim slå om cardigan
Sanne Fjalland

Designeren fandt inspirationen til Norah cardiganen i musikvideoen ”Don’t Know Why” af Norah Jones. Musikken smyger sig blidt omkring lytteren, og på samme måde er Norah cardiganen som et blødt kram.

Grafisk farveleg
Sanne Bjerregaard

Denne cardigan er opkaldt efter den vidunderlige svenske jazz- og popsangerinde Lisa Nilsson, hvis bløde, melodiske stemme varmer din sjæl, præcis som en varm trøje kan varme din krop på en kold vinterdag.

Smukt blødt fald
Sarah Zachariasen // ByPapara

Lyden af Jazz er for designeren fuld af farver og former.
Madison er en let og yndig hæklet bluse med raglanærmer og flot drapering. Netop drapering var vigtig, når man skulle til dans i 1920’s jazzklubber. Kjoler og bluser måtte svinge med, når kvinderne skulle på dansegulvet.

Diskrete striber
Sanne Fjalland

Designeren faldt over et foto af Miles Davis fra 1969, hvor han læner sig op ad en rød sportsvogn iført ruskindsbukser og en åbenstående, mørkeblå skjorte med flip.

Enkle strukturer
Maria Bach Jensen // Sanastrik

Piano er inspireret af den bløde jazz-genre. Den slags musik man har i ørerne, når man går en tur gennem skoven en efterårsmorgen, hvor tågedisen ligger tæt mellem træerne. Når man går i naturen, kan man have brug for en varm sweater under jakken. Piano er perfekt til formålet.

Leg med kontraster
Ditte Lerche

Johnny Mercer skrev ”Skylark” i 1941 da han længtes efter Judy Garland, som han havde en meget kort affære med.

Brudte striber
Sanne Bjerregaard

Jan Johansson var en svensk jazzpianist og komponist, der skabte en personlig, afdæmpet og helt speciel skandinavisk jazz med nordisk tone, og som markerede sig op gennem 1960’erne som en af Europas bedste jazzmusikere.

Blød farveleg
Thea Vesterby // VesterbyCrea

Colour Vibes er en tætsiddende sweater med et enkelt mønster i flerfarvestrik. Sweateren er designet med et farvespil, der kan skabes ud fra egne ønsker.

Afslappet attitude
Sanne Fjalland

Inspirationen til Cool Bop cardiganen er hentet i forskellige jazz perioder.

Blød og luksuriøs blanding af alpaka, silke og mohair
Carrie Rasmussen // Divine knitwear

Lille Diva er en vidunderligt blød og luksuriøs eksplosion af silke, mohair og alpaka. Den har et lige snit og falder blødt og smukt. Blondedetaljerne på hals og ærmer henleder tankerne på 1920’ernes perlebelagte kjoler i art deco-stil.

Smukt hulmønstersjal
Karen S. Lauger

Sjalet Nova er strikket med lyden af blød og afslappet bossanova i ørerne. Designeren er inspireret af, hvordan flere rytmer eller melodier går mod hinanden, men stadig passer sammen.